Karlovarské rohlíky

Ingredience

200 ml vody, 125 g tuku (hera, máslo,...), 2 lžičky cukru, 1 lžička soli, 2 lžičky sušeného mléka, 500 g hladké mouky, 25 g čerstvého droždí
trochu rozpuštěného tuku na potření

Postup

Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do nádoby pekárny a necháme vypracovat a nakynout těsto.

Vykynuté těsto rozdělíme na 16 stejných kousků, které zformujeme do bochánků a pod utěrkou necháme 10 minut kynout.

Každý bochánek rozválíme na ovál a smotáme do rohlíků. Začneme rolovat z jedné strany, na druhé straně těsto uchopíme druhou rukou a lehce natahujeme, aby měl rohlík co nejvíc "závitů". Vznikne krátký silný váleček, který rozválíme dotenka a zatočíme do podkovy. Klademe je na plech vyložený papírem na pečení.

Pod utěrkou necháme asi 15 minut kynout, pak je potřeme rozpuštěným tukem a upečeme dozlatova (200°C, cca 20 minut).

Karlovarské rohlíky
Karlovarské rohlíky
Karlovarské rohlíky
Karlovarské rohlíky
Karlovarské rohlíky
Karlovarské rohlíky
Karlovarské rohlíky
Karlovarské rohlíky

zdroj: Čistinkina vareška (http://www.tana-catering.blogspot.cz/)

Přidáno: 23.1.2013