Kmínové dalamánky
Ingredience
250 ml mléka, 1,5 lžičky soli, 1 lžička cukru, 3 lžíce oleje, 500 g chlebové mouky (nebo obyčejné hladké), 30 g čerstvého droždí, 2 lžičky drceného kmínu
bílek na potření, kmín a hrubá sůl na posypání
Postup
Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto (ručně nebo v pekárně, mouky můžeme přidat podle potřeby. Necháme nakynout.
Nakynuté těsto rozdělíme na 12 stejných kousků. Z každého vytvarujeme váleček a klademe na plech s papírem na pečení.
Na plechu necháme dalších 15-20 minut dokynout.
Dalamánky potřeme rozšlehaným bílkem a posypeme kmínem a solí.
Vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a upečeme dozlatova (cca 20 minut).
Přidáno: 25.8.2013