Lněné sádlové rohlíky
Ingredience
omládek: 100 ml vlažné vody, 1 lžička sladěnky, 10 g čerstvého droždí, 125 g hladké mouky
dále: 170 ml vody, 2 lžičky soli, 1 lžíce mletého lněného semínka, 35 g změklého sádla, 365 g hladké mouky
1 vejce na potření a lněné semínko na posypání
Postup
Suroviny na omládek důkladně promícháme, případně necháme umíchat pekárnou, a necháme asi 45 minut kynout.
Pak přidáme všechno ostatní a vypracujeme těsto, které necháme kynout asi hodinu.
Vykynuté těsto rozdělíme na 10-12 bochánků, které necháme 10 minut odpočinout.
Potom každý bochánek rozválíme na ovál a smotáme do rohlíku. Dlaní ho rozválíme na delší a tenčí.
Rohlíky necháme na plechu s papírem na pečení nakynout, pak je potřeme rozšlehaným vejcem, hustě posypeme semínkem a upečeme (250°C, 7-10 minut).
zdroj: Pekárnománie
Přidáno: 16.6.2015