Majonézové rohlíky

Ingredience

250 g vlažného mléka, 2 lžičky cukru, 20 g čerstvého droždí, 500 g hladké mouky, 2 lžičky soli, 120 g majonézy

Postup

Do mísy nalijeme vlažné mléko. Osladíme, rozdrobíme droždí a necháme vzejít.

Zasypeme moukou, osolíme, přidáme majonézu a vypracujeme hladké těsto (ručně nebo robotem). Necháme asi hodinu kynout.

Nakynuté těsto rozdělíme na 10 kousků, zformujeme kulaté bochánky a pod utěrkou necháme 10-15 minut odpočinout.

Každý bochánek válečkem rozválíme na tenký oválek a srolujeme. Rukama rozválíme na úzký delší rohlík. Ukládáme je na plech s papírem na pečení, rovně nebo zahnutě.

Na plechu necháme opět pod utěrkou dokynout asi 20 minut.

Nakynuté rohlíky potřeme vlažnou vodou a vložíme do trouby vyhřáté na 180-190°C. Pečeme do zezlátnutí asi 20 minut.

Upečené rohlíky necháme vychladnout na mřížce.

Přidáno: 4.3.2016