Parmazánové rohlíky

Ingredience

těsto: 500 g hladké mouky, 250 ml vlažné vody, 1 lžička cukru, 2 lžičky soli, 125 ml oleje, 30 g čerstvého droždí
náplň: 30 g strouhaného parmazánu, trvanlivý salám
olej na potření

Postup

Do osolené mouky vyhloubíme důlek, nasypeme do něj cukr a zalijeme vodou. Rozdrobíme do ní droždí a počkáme, až vzejde kvásek.

Pak přidáme olej a vařečkou nebo robotem zpracujeme na hladké těsto. Necháme je vykynout.

Nakynuté těsto rozdělíme na poloviny. Každou část rozválíme na kruh tlustý asi 1 cm a posypeme sýrem. Rozkrojíme ho na čtvrtiny, na každou položíme salám a srolujeme rohlíky.

Na plechu s papírem na pečení je potřeme olejem a necháme ještě asi 15 minut dokynout.

Vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a upečeme do zezlátnutí (cca 20 minut).

Parmazánové rohlíky
Parmazánové rohlíky
Parmazánové rohlíky
Parmazánové rohlíky
Parmazánové rohlíky
Parmazánové rohlíky

Přidáno: 8.7.2014