Rohlíky a housky

Ingredience

300 ml vody, 300 ml mléka, 100 ml oleje, 1 lžíce soli, 1 lžička cukru, 1 kg hladké mouky, 40 g čerstvého droždí
na potření: 1 vejce, 50 ml osolené vody

Postup

Z uvedených surovin zpracujeme vláčné těsto, ručně nebo v domácí pekárně. Necháme nakynout.

Nakynuté těsto rozdělíme na 28 kousků a necháme dalších 15 minut kynout.

Z každého kousku vytvoříme rohlík (návod na motání rohlíků zde) nebo zformujeme housku.

Skládáme je na plech vyložený papírem na pečení. Na plechu necháme ještě asi 20 minut kynout, pak potřeme vejcem rozšlehaným se slanou vodou a vložíme do trouby vyhřáté na 220°C. Pečeme do zezelátnutí (12-15 minut).

Rohlíky a housky
Rohlíky a housky
Rohlíky a housky
Rohlíky a housky
Rohlíky a housky
Rohlíky a housky
Rohlíky a housky

zdroj: Čistinkina vareška (http://www.tana-catering.blogspot.cz/)

Přidáno: 17.2.2013