Slunečnicové trojhránky
Ingredience
omládek: 100 ml vlažné vody, 130 g hladké mouky, 1 lžička sladěnky, 20 g čerstvého droždí
dále: 130 ml vody, 50 g slunečnicových semen, 1-2 lžičky drceného kmínu, 2 lžičky cukru, 2 lžičky soli, 1 žloutek, 70 g změklé stelly (nebo jiného margarínu), 120 g žitné chlebové mouky, 220 g hladké mouky
dále: 1 bílek na potření, slunečnicová semena na posypání
Postup
V pekárně nebo v robotu necháme umíchat suroviny na omládek a necháme 40 minut kynout.
Pak přidáme všechno ostatní a necháme zpracovat a vykynout těsto.
Nakynuté těsto vyndáme na pomoučený vál, rukama propracujeme a rozválíme na obdélník silný 1,5 cm.
Potřeme bílkem a posypeme semínky.
Ostrým nožem nebo rádlem na pizzu rozkrájíme na obdélníky a každý překrojíme na dva trojúhelníky.
Uložíme na plech s papírem na pečení a necháme znovu nakynout.
Plech vložíme do trouby vyhřáté na 220°C. Po 10 minutách ztlumíme na 200°C a dopečeme do zezlátnutí dalších asi 10 minut.
zdroj: Pekárnománie
Přidáno: 28.2.2015