Špaldové rohlíky
Ingredience
375 g celozrnné špaldové mouky, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 2 lžičky instantního droždí, 15 g sádla, 225 ml vody
semínka na posypání (nemusí být), olej na potření
Postup
V míse smícháme mouku se solí, cukrem a droždím.
Přidáme změklé sádlo, vlažnou vodu a vařečkou nebo v robotu zpracujeme hladké měkké těsto, které se nelepí na stěny mísy.
Přikryjeme čistou utěrkou a necháme nakynout (asi hodinu).
Vykynuté těsto rozdělíme na 8 kousků. Každý rozválíme na oválek a srolujeme. Vzniklý váleček rukama rozválíme aby byl tenčí a delší.
Na plechu s papírem na pečení rohlíky necháme dalších 15-20 minut kynout.
Pak je potřeme olejem, případně posypeme semínky. Vložíme do trouby vyhřáté na 220°C a pečeme do zezlátnutí (asi 20 minut).
Přidáno: 16.8.2014