Špaldové rohlíky

Ingredience

375 g celozrnné špaldové mouky, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 2 lžičky instantního droždí, 15 g sádla, 225 ml vody

semínka na posypání (nemusí být), olej na potření

Postup

V míse smícháme mouku se solí, cukrem a droždím.

Přidáme změklé sádlo, vlažnou vodu a vařečkou nebo v robotu zpracujeme hladké měkké těsto, které se nelepí na stěny mísy.

Přikryjeme čistou utěrkou a necháme nakynout (asi hodinu).

Vykynuté těsto rozdělíme na 8 kousků. Každý rozválíme na oválek a srolujeme. Vzniklý váleček rukama rozválíme aby byl tenčí a delší.

Na plechu s papírem na pečení rohlíky necháme dalších 15-20 minut kynout.

Pak je potřeme olejem, případně posypeme semínky. Vložíme do trouby vyhřáté na 220°C a pečeme do zezlátnutí (asi 20 minut).

Špaldové rohlíky
Špaldové rohlíky
Špaldové rohlíky
Špaldové rohlíky
Špaldové rohlíky
Špaldové rohlíky
Špaldové rohlíky
Špaldové rohlíky

Přidáno: 16.8.2014