Ananasová roláda
Ingredience
těsto: 6 vajec, 140 g krystalového cukru, 80 g hladké mouky
náplň: 125 g másla, 250 g ananasové kariny (ochucený ztužovač náplní) + 125 g vody, cukr moučka podle chuti, plechovka ananasu (kousky)
na dokončení: kokos
Postup
Bílky s cukrem vyšleháme na pevný sníh. Pak zašleháme žloutky a nakonec krátce vešleháme mouku.
Těsto rozetřeme na plech s papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a upečeme. Jakmile začne povrch růžovět (asi za 8-10 minut), vytáhneme z trouby, stáhneme z plechu i s papírem a na rovné ploše necháme vychladnout (nestáčíme).
Karinu s vodou rozmícháme dohladka a necháme 15 minut stát. Pak přidáme změklé máslo a ušleháme hladký krém. Podle chuti můžeme přisladit.
Na vychladlý plát těsta rozetřeme krém, několik lžic si necháme na dokončení. Na kraj rolády naskládáme kousky ananasu a pevně svineme. Na chvíli uložíme do ledničky ztuhnout.
Ztuhlou (aspoň částečně) roládu potřeme zvenku zbytkem krému a obalíme v kokosu. Opět dáme vychladit, až potom krájíme.



Přidáno: 4.10.2014