Jahodová roláda s kokosem
Ingredience
těsto: 5 vajec, 100 g krystalového cukru, 100 g hladké mouky
náplň: 250 ml smetany ke šlehání, 25 g prášku na Lahodnou jahodovou náplň (Dr. Oetker), 1 lžíce moučkového cukru
na dokončení: mletý kokos
Postup
Z bílků a cukru ušleháme sníh, do hotového sněhu zašleháme krátce žloutky. Přes sítko přisypeme mouku a stěrkou nebo vařečkou ji zlehka vmícháme do sněhu.
Těsto rozetřeme na plech s papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme 10 minut do zrůžovění.
Upečený plát těsta ihned překlopíme z plechu na pocukrovanou utěrku, papír sloupneme a piškot i s utěrkou srolujeme. Necháme vychladnout.
Do užší misky nalejeme smetanu, přidáme cukr, jahodový prášek a ručním elektrickým šlehačem ušleháme při nejvyšších otáčkách pevný krém (trvá to necelou minutu).
Vychladlou roládu rozmotáme, potřeme krémem a znovu srolujeme. Trochu krému si necháme a tím potřeme smotanou roládu zvenku.
Na vál nasypeme kokos a roládu v něm překulíme.
Hotovou roládu necháme v ledničce ztuhnout 2-3 hodiny.
Přidáno: 24.10.2024