Jahodová roláda s kokosem

Ingredience

těsto: 5 vajec, 100 g krystalového cukru, 100 g hladké mouky

náplň: 250 ml smetany ke šlehání, 25 g prášku na Lahodnou jahodovou náplň (Dr. Oetker), 1 lžíce moučkového cukru

na dokončení: mletý kokos

Postup

Z bílků a cukru ušleháme sníh, do hotového sněhu zašleháme krátce žloutky. Přes sítko přisypeme mouku a stěrkou nebo vařečkou ji zlehka vmícháme do sněhu.

Těsto rozetřeme na plech s papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme 10 minut do zrůžovění.

Upečený plát těsta ihned překlopíme z plechu na pocukrovanou utěrku, papír sloupneme a piškot i s utěrkou srolujeme. Necháme vychladnout.

Do užší misky nalejeme smetanu, přidáme cukr, jahodový prášek a ručním elektrickým šlehačem ušleháme při nejvyšších otáčkách pevný krém (trvá to necelou minutu).

Vychladlou roládu rozmotáme, potřeme krémem a znovu srolujeme. Trochu krému si necháme a tím potřeme smotanou roládu zvenku.

Na vál nasypeme kokos a roládu v něm překulíme.

Hotovou roládu necháme v ledničce ztuhnout 2-3 hodiny.

Přidáno: 24.10.2024