Kakaová roláda s malinovým krémem
Ingredience
těsto: 6 vajec (jsou-li malá, radši 7), 200 g cukru krupice, 120 g polohrubé mouky, 50 g kakaového prášku
krém: 2 pomazánková másla (á 200 g), 500 ml smetany ke šlehání, 100 g moučkového cukru, 1 malá sklenička malinové marmelády (cca 300 g)
Postup
Z bílků a 100 g cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky se zbylým cukrem ušleháme do světlé pěny. Vmícháme do ní mouku smíchanou s kakaem a potom bílkový sníh. Těsto rozdělíme na dva plechy vyložené papírem na pečení a rovnoměrně na ně rozetřeme. Upečeme (200°C, cca 8 minut). Po vytažení z trouby plát těsta lehce poprášíme moukou a překlopíme na čistou utěrku. I s utěrkou ještě horké srolujeme a necháme v ní vychladnout. Totéž uděláme s druhým plátem.
Do misky nalijeme smetanu, přidáme pomazánkové máslo, cukr, marmeládu a ručním elektrickým šlehačem vše dohromady ušleháme do hustého hladkého krému.
Vychladlé rolády rozmotáme, potřeme silnou vrstvou krému, srolujeme a dáme ztuhnout do ledničky. Před podáváním hustě posypeme kakaem.
Krému je dost, trochu zbude, ale z poloviny by ho bylo málo. Zbytek můžeme dát do misky, proložit piškotama a po ztuhnutí máme něco jako malinové tiramisu.
Přidáno: 14.12.2008