Kakaová roláda s mascarpone
Ingredience
těsto: 3 vejce, 80 g cukru krupice, 80 g hladké mouky, 2 lžíce kakaa, vanilkový cukr
náplň: 250 g mascarpone, 2 lžíce moučkového cukru, 200 g smetany ke šlehání
Postup
Z bílků a 40 g cukru ušleháme pevný sníh.
Ze žloutků, zbývajících 40 g cukru a vanilkového cukru ušleháme hustou pěnu.
Obě hmoty zlehka promícháme. K tomuto základu prosejeme mouku s kakaem a opatrně smícháme.
Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme (200°C, asi 8 minut).
Upečený plát stáhneme i s papírem z plechu, překlopíme na lehce pocukrovanou utěrku a necháme vychladnout (papírem nahoru).
Z vychladlého plátu sloupneme papír, potřeme ho náplní a srolujeme.
Na náplň ušleháme mascarpone s cukrem na hustý krém. Pak přilejeme smetanu, promícháme a došleháme.
Přidáno: 15.1.2018