Karamelová roláda

Ingredience

těsto: 6 vajec, 140 g cukru krupice, 60 g hladké mouky, 20 g kakaového prášku
krém: 250 g másla, 1 sáček karamelového pudinku, 300 ml mléka, 1 plechovka salka
dále: mleté ořechy, čokoládové ozdoby

Postup

Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Pak vešleháme žloutky a vařečkou zlehka vmícháme mouku smíchanou s kakaem. Rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a upečeme (8 minut). Ihned po upečení stáhneme i s papírem z plechu a necháme vychladnout.
Krém připravíme podle tohoto receptu.
Na vychladlý piškotový plát rozetřeme krém (trochu si necháme na povrch rolády) a srolujeme. Dáme na hodinu ztuhnout do ledničky. Pak potřeme krémem povrch rolády a obalíme ji mletými ořechy. Zbytkem krému ji můžeme ozdobit a dozdobit libovolnými ozdůbkami.

Karamelová roláda
Karamelová roláda
Karamelová roláda
Karamelová roláda
Karamelová roláda
Karamelová roláda

Přidáno: 29.8.2009