Kaštanová roláda

Ingredience

těsto: 5 vajec, 5 lžic cukru, 5 lžic polohrubé mouky, 7 lžic mletých ořechů, 6 lžic teplé vody
náplň: jahodová marmeláda, 375 g kaštanového pyré, 6 lžic smetany ke šlehání
na ozdobu: čokoládová poleva, šlehačka

Postup

Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh. Vešleháme žloutky a po lžících vodu. Vařečkou zlehka vmícháme mouku a ořechy. Rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme (200°C, 8 minut). Ihned po vytažení z trouby vyklopíme na vlhkou utěrku, odstraníme papír a i s utěrkou srolujeme. Necháme vychladnout.
Rozmražené kaštanové pyré v misce rozmačkáme vidličkou, přidáme smetanu a elektrickým šlehačem rozšleháme na hladkou hmotu.
Vychladlý plát těsta opatrně rozmotáme, potřeme marmeládou a kaštanovou hmotou. Pevně smotáme.
Roládu ozdobíme rozpuštěnou čokoládovou polevou a šlehačkou a dáme ztuhnout do ledničky.
Tuto roládu nedoporučuji začátečníkům. Oddělení rolády od papíru a od utěrky chce trochu cvik, jinak hrozí potrhání. Taktéž roztírání kaštanové hmoty na marmeládu je práce pro pevné nervy. Výsledek ale stojí za to.

Kaštanová roláda
Kaštanová roláda
Kaštanová roláda
Kaštanová roláda
Kaštanová roláda
Kaštanová roláda
Kaštanová roláda
Kaštanová roláda
Kaštanová roláda
Kaštanová roláda

Přidáno: 14.6.2009