Kávová stracciatela

Ingredience

těsto: 6 vajec, 140 g krystalového cukru, 80 g hladké mouky, 2 lžičky instantní kávy Nescafé Sensazione
náplň: 250 ml smetany ke šlehání, 125 g jogurtového zeesanu, 200 ml vody, 100 g hořké čokolády

Postup

Bílky s cukrem ušleháme na hustý sníh. Pak vešleháme žloutky a nakonec zlehka vmícháme mouku smíchanou s kávou (práškem).
Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Upečeme (7-8 minut). Ihned po upečení stráhneme i s papírem z plechu a necháme vychladnout.
Smetanu ušleháme do polotuha. Zeesan rozšleháme ruční metličkou s vodou, přidáme smetanu a došleháme dohusta. Vmícháme nahrubo nastrouhanou čokoládu.
Náplň natřeme na vychladlý plát těsta a srolujeme. Dáme ztuhnout do ledničky. Před podáváním pocukrujeme.

Kávová stracciatela
Kávová stracciatela
Kávová stracciatela
Kávová stracciatela
Kávová stracciatela

Přidáno: 9.7.2009