Kokosová bezé roláda
Ingredience
250 g bílků, špetka soli, 200 g cukru krupice, 80 g hladké mouky, 50 g kokosu, 2-3 lžíce moučkového cukru
náplň: 400 g smetany ke šlehání (aspoň 35%), hrst malin
Postup
Smícháme mouku s kokosem.
Bílky se špetkou soli začneme šlehat. Až vznikne bílá pěna, postupně přisypáváme cukr a šleháme, až vznikne pevný sníh.
Do sněhu zlehka vařečkou nebo stěrkou vmícháme mouku s kokosem.
Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech s papírem na pečení a přes sítko posypeme moučkovým cukrem.
Plech vložíme do trouby vyhřáté na 220°C a pečeme 10 minut (do zrůžovění povrchu).
Upečený plát stáhneme i s papírem z plechu a překlopíme ho na pocukrovanou utěrku. Papír sloupneme a plát i s utěrkou srolujeme. Necháme vychladnout.
Smetanu ušleháme dotuha.
Vychladlý plát rozmotáme, potřeme šlehačkou, posypeme malinami a znovu pevně srolujeme. Roládu dáme na 2-3 hodiny vychladit do ledničky. Pak ji pocukrujeme, nakrájíme a podáváme.
Přidáno: 8.3.2020