Kokosová roláda
Ingredience
těsto: 3 vejce, 3 lžíce polohrubé mouky, 3 lžíce krystalového cukru, 1 lžička prášku do pečiva
krém: 1 sáček vanilkového pudinku, 3-4 lžíce krystalového cukru, 300 ml mléka, 2 lžíce kokosu, 120 g másla
dále: pikantní marmeláda, kokos na obalení
Postup
Celá vejce s cukrem ušleháme do pěny. Vařečkou zlehka vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Těsto rozetřeme na plech (30x40 cm) vyložený papírem na pečení a upečeme (180°C, 10 minut).
Upečený plát ihned stáhneme i s papírem z plechu, položíme na utěrku a s papírem i utěrkou srolujeme a necháme vychladnout.
Z mléka, kokosu, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink. Necháme vychladnout a do vlažného vešleháme 120 g změklého másla.
Vychladlý piškotový plát rozmotáme, potřeme tenkou vrstvou marmelády, krémem (část si necháme na potření vnějšku rolády) a srolujeme. Uložíme do ledničky.
Až roláda ztuhne, potřeme povrch zbytkem krému a obalíme v kokosu. Znovu dáme vychladit a až potom nakrájíme.






Přidáno: 25.1.2014