Likérová roláda nepečená
Ingredience
3 balíčky kakaových sušenek Bebe, 100 g moučkového cukru, 2 lžíce kakaového prášku, 20 ml rumu, 100 ml vychladlé silné kávy, 125 g másla
náplň: 200 g másla, 100 g moučkového cukru, 7 lžic vaječného likéru
Postup
Změklé máslo ušleháme s cukrem. Po lžících přidáváme likér a vyšleháme hladký krém.
Sušenky nastrouháme, smícháme s cukrem, kakaem, přilijeme rum a kávu, přidáme změklé máslo a zpracujeme hladké těsto.
Kus alobalu potřeme papírem od másla a těsto na něm rozválíme na obdélník.
Potřeme krémem, pevně svineme (pomocí alobalu) a uložíme do ledničky na několik hodin vychladit.
Ztuhlou roládu krájíme ostrým nožem na tenké plátky.





Přidáno: 21.12.2012