Mascarpone roláda s jahodami
Ingredience
těsto: 5 vajec, 100 g krystalového cukru, 100 g hladké mouky
krém: 200 g mascarpone, 200 g smetany ke šlehání, 1 sáček vanilkového cukru, 1-2 lžíce moučkového cukru (podle chuti)
jahody, moučkový cukr na posypání utěrky
Postup
Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh.
Vařečkou do sněhu zlehka vmícháme žloutky a prosátou mouku.
Těsto rozetřeme na plech s papírem na pečení a upečeme (200°C, 10 minut).
Upečený piškotový plát ihned stáhneme z plechu a překlopíme na čistou utěrku posypanou moučkovým cukrem. Sloupneme papír a piškot srolujeme i s utěrkou. Necháme vychladnout.
Smetanu, mascarpone a oba cukry ušleháme elektrickým šlehačem na hustý jemný krém.
Vychladlou roládu rozmotáme a potřeme krémem. Na jeden kraj naskládáme rozkrájené jahody a roládu pevně smotáme.
Zbytkem krému potřeme roládu zvenku a ozdobíme ji pomocí cukrářského pytlíku s řezanou špičkou a jahodami.
Přidáno: 14.6.2020