Mascarpone roláda s jahodami

Ingredience

těsto: 5 vajec, 100 g krystalového cukru, 100 g hladké mouky

krém: 200 g mascarpone, 200 g smetany ke šlehání, 1 sáček vanilkového cukru, 1-2 lžíce moučkového cukru (podle chuti)

jahody, moučkový cukr na posypání utěrky

Postup

Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh.

Vařečkou do sněhu zlehka vmícháme žloutky a prosátou mouku.

Těsto rozetřeme na plech s papírem na pečení a upečeme (200°C, 10 minut).

Upečený piškotový plát ihned stáhneme z plechu a překlopíme na čistou utěrku posypanou moučkovým cukrem. Sloupneme papír a piškot srolujeme i s utěrkou. Necháme vychladnout.

Smetanu, mascarpone a oba cukry ušleháme elektrickým šlehačem na hustý jemný krém.

Vychladlou roládu rozmotáme a potřeme krémem. Na jeden kraj naskládáme rozkrájené jahody a roládu pevně smotáme.

Zbytkem krému potřeme roládu zvenku a ozdobíme ji pomocí cukrářského pytlíku s řezanou špičkou a jahodami.

Přidáno: 14.6.2020