Mandarinková roláda s kokosem
Ingredience
těsto: 6 vajec, 140 g cukru krupice, 60 g hladké mouky, 20 g kakaa
náplň: 250 ml smetany ke šlehání, 1 pudink bez vaření Creme Olé vanilkový, 1 malá plechovka mandarinkového kompotu
krém: 250 ml smetany ke šlehání, 1 pudink bez vaření Creme Olé vanilkový, 1 malá plechovka mandarinkového kompotu
dále: strouhaný kokos
Postup
Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh. Do sněhu krátce zašleháme žloutky, a pak mouku smíchanou s kakaem.
Těsto rozetřeme na plech s papírem na pečení (40x30 cm) a upečeme (180°C, 10 minut).
Ihned po vytažení z trouby stáhneme i s papírem na rovnou plochu a necháme vychladnout.
Mandarinky scedíme a pokrájíme na menší kousky. Do misky nalijeme smetanu, přidáme mandarinky i se šťávou, přisypeme pudink a elektrickým šlehačem ušleháme na hustý krém (trvá to asi minutu).
Krém rozetřeme na vychladlý upečený plát, pevně srolujeme a uložíme do ledničky.
Do misky nalijeme šťávu z druhé plechovky kompotu, smetanu, nasypeme pudink a krém připravíme opět rychlým vyšleháním.
Tímto krémem potřeme celou roládu zvenku a obalíme v kokosu.
Zbytkem krému nazdobíme povrch rolády a dozdobíme mandarinkami.



Přidáno: 21.2.2015