Nebeská roláda
Ingredience
těsto: 5 vajec, 120 g moučkového cukru, 2 lžíce solamylu
náplň: 400 ml smetany ke šlehání, 2 ztužovače šlehačky, 1 vanilkový cukr
Postup
Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Zlehka vařečkou přimícháme postupně jeden žloutek po druhém a pak cukr smíchaný se solamylem. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme (200°C, 8 minut). Upečenou roládu vytáhneme z trouby a necháme na plechu.
Smetanu se ztužovači a vanilkovým cukrem ušleháme dotuha.
Teplý plát těsta stáhneme i s papírem z plechu a ještě mírně teplý potřeme náplní. Srolujeme a dáme do ledničky vychladit.
Z tvrdého papíru vystříháme hvězdičky. Naskládáme je na roládu, přes sítko poprášíme kakaovým práškem a pak opatrně odstraníme.
Moje obměna: místo dvou ztužovačů jsem použila 75 g lískooříškového zeesanu s 95 ml vody.


Přidáno: 9.10.2009