Olé roláda čokoládová
Ingredience
těsto: 5 vajec, 5 lžic moučkového cukru, 3 lžíce studené vody, špetka soli, 1 pudinkový prášek Hořká čokláda (Dr. Oetker), 2 lžíce hladké mouky
náplň: 1 vanilkový pudink Creme Olé bez vaření, 200 g zakysané smetany, 3 lžíce moučkového cukru, 1 poleva tmavá (Dr. Oetker), 100 ml plnotučného mléka
Postup
Z bílků, špetky soli a vody ušleháme pevný sníh. Do sněhu postupně zašleháme cukr, žloutky a mouku smíchanou s pudinkovým práškem.
Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a vložíme do trouby vyhřáté na 190°C. Pečeme 8-10 minut. Po upečení ihned i s papírem sesuneme z plechu na rovnou plochu.
Zakysanou smetanu smícháme s mlékem, přidáme pudinkový prášek a rozpuštěnou vlažnou polevu. Společně vyšleháme na hustý krém (asi 3 minuty).
Z vychladlého plátu těsta sloupneme papír a rozetřeme asi tři čtvrtiny krému. Pevně srolujeme.
Zbytkem krému potřeme povrch rolády a obalíme v kokosu nebo strouhaných oříšcích či mandlích.
Před krájením necháme 1-2 hodiny ztuhnout v ledničce.






zdroj: www.toprecepty.cz (JanaB1)
Přidáno: 14.12.2013