Roláda s bílou čokoládou
Ingredience
těsto: 6 vajec, 140 g krystalového cukru, 60 g hladké mouky, 20 g kakaa
náplň: 400 ml smetany ke šlehání, 100 g bílé čokolády
dále: malinový gel
Postup
Nejdřív připravíme náplň: do hrnce nalijeme smetanu a rozlámeme do ní čokoládu. Za stálého míchání přivedeme k varu a povaříme půl až jednu minutu. Odstavíme a po vychladnutí uložíme do druhého dne do ledničky.
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Zašleháme žloutky a pak krátce mouku smíchanou s kakaem.
Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Upečeme (cca 8-10 minut) a ihned po vytažení z trouby stáhneme z plechu i s papírem. Necháme vychladnout (není třeba stáčet).
Uvařený krém z ledničky elektrickým šlehačem našleháme do lehké pěny.
Vychladlý upečený plát potřeme náplní, na okraj můžeme dát proužek malinového gelu (není nutné, případně můžeme nahradit ovocem) a pevně srolujeme. Dáme ztuhnout do ledničky.
Přidáno: 17.3.2013