Sametová roláda
Ingredience
těsto: 6 vajec, 5 lžic krystalového cukru, 2 lžíce kakaa, 0,5 lžičky prášku do pečiva
náplň: 250 g měkkého tvarohu (ve staniolu), 2 kelímky smetany ke šlehání (á 200 ml), 2 sáčky vanilkového cukru, 2 lžíce moučkového cukru, 1 lžíce vanilkového pudinku bez vaření Creme Olé (prášek)
Postup
Bílky s cukrem ušleháme. Až vznikne pevný sníh, přidáme žloutky a krátce zašleháme.
Přes sítko přisypeme kakao s práškem do pečiva a zlehka vmícháme vařečkou.
Těsto rozetřeme na plech s papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a upečeme (6-7 minut).
Ihned po vytažení z trouby stáhneme i s papírem z plechu.
Upečený plát překlopíme na vhlkou utěrku, papír sloupneme a i s utěrkou srolujeme. Necháme vychladnout.
V misce rozmícháme tvaroh s cukrem a jedním kelímkem smetany. Pak přilijeme druhou smetanu a elektrickým šlehačem ušleháme hladký krém. Přidáme pudinkový prášek a došleháme dotuha.
Roládu rozmotáme, potřeme krémem a znovu srolujeme. Dáme vychladit do ledničky.



Přidáno: 6.7.2014