Sametová roláda

Ingredience

těsto: 6 vajec, 5 lžic krystalového cukru, 2 lžíce kakaa, 0,5 lžičky prášku do pečiva

náplň: 250 g měkkého tvarohu (ve staniolu), 2 kelímky smetany ke šlehání (á 200 ml), 2 sáčky vanilkového cukru, 2 lžíce moučkového cukru, 1 lžíce vanilkového pudinku bez vaření Creme Olé (prášek)

Postup

Bílky s cukrem ušleháme. Až vznikne pevný sníh, přidáme žloutky a krátce zašleháme.

Přes sítko přisypeme kakao s práškem do pečiva a zlehka vmícháme vařečkou.

Těsto rozetřeme na plech s papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a upečeme (6-7 minut).

Ihned po vytažení z trouby stáhneme i s papírem z plechu.

Upečený plát překlopíme na vhlkou utěrku, papír sloupneme a i s utěrkou srolujeme. Necháme vychladnout.

V misce rozmícháme tvaroh s cukrem a jedním kelímkem smetany. Pak přilijeme druhou smetanu a elektrickým šlehačem ušleháme hladký krém. Přidáme pudinkový prášek a došleháme dotuha.

Roládu rozmotáme, potřeme krémem a znovu srolujeme. Dáme vychladit do ledničky.

Sametová roláda
Sametová roláda
Sametová roláda

Přidáno: 6.7.2014