Višňová roláda

Ingredience

těsto: 6 vajec, 140 g moučkového cukru, 80 g hladké mouky
náplň: 250 ml smetany ke šlehání, 125 g jogurtového zeesanu, 250 g vody, višňový gel

Postup

Bílky s cukrem ušleháme na pevný sníh. Přidáme žloutky a důkladně zašleháme. Vařečkou lehce vmícháme mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme asi 7-8 minut. Ihned po vytažení z trouby stáhneme z plechu i s papírem a necháme vychladnout.
Smetanu ušleháme do polotuha. Ve větší misce ruční metličkou rozšleháme zeesan s vodou. Přidáme k němu smetanu a elektrickým šlehačem vyšleháme dohusta. Nakonec do ní zašleháme dvě lžíce višňového gelu.
Na vychladlý plát těsta rozetřeme višňovou šlehačku. Na kraj malou lžičkou naklademe trochu gelu, pevně smotáme a dáme ztuhnout do ledničky.
Nakonec pocukrujeme, případně ozdobíme šlehačkou (není nutné).

Višňová roláda
Višňová roláda
Višňová roláda

Přidáno: 2.7.2009