Borůvkové brownies

Ingredience

250 g hořké čokolády, 200 g másla, 4 vejce, 250 g třtinového cukru, 70 g mléčné čokolády, 50 g borůvek (čerstvých nebo mražených), 100 g hladké mouky, 3 lžíce kakaa

máslo na vymazání a hrubá mouka na vysypání pekáče

Postup

Ve vodní lázni necháme rozpustit máslo společně s hořkou čokoládou nalámanou na kousky. Důkladně promícháme, aby se máslo s čokoládou spojilo a necháme vychladnout.

Mléčnou čokoládu posekáme na kousky, borůvky rozmixujeme, mouku smícháme s kakaem.

Celá vejce ušleháme s cukrem do husté světlé pěny. Stěrkou do ní vmícháme vlažnou rozpuštěnou čokoládu s máslem, rozmixované borůvky a pak do směsi prosejeme mouku s kakaem a opět zlehka vmícháme.

Nakonec vmícháme kousky mléčné čokolády.

Těsto vylejeme do vymazaného a vysypaného pekáčku a ten ihned vložíme do trouby vyhřáté na 180°C.

Pečeme 30-40 minut (záleží na tom, jak vysokou vrstvu těsta máme). Zkoušíme špejlí, po vytažení špejle nemá být suchá, ale ani na ní nesmí zůstávat přilepené těsto.

Přidáno: 8.2.2020