Bramborové šátečky
Ingredience
těsto: 250 g uvařených vychladlých brambor, 250 g polohrubé mouky, 125 g moučkového cukru, 1 prášek do pečiva, 100 g másla nebo hery, 1 vejce, 2 lžíce mléka
náplň: libovolná (tvarohová, maková, ořechová, ...)
1 vejce na potření
Postup
Brambory najemno nastrouháme na vál. Posypeme moukou, práškem do pečiva, cukrem a vyhloubíme důlek. Do důlku dáme celé vejce, mléko, kolem rozdrobíme tuk a zpracujeme hladké těsto. Podle potřeby přidáme mouku.
Těsto rozválíme a rozkrájíme na čtverečky. Na každý položíme lžičku náplně, protilehlé rohy přeložíme přes sebe a uložíme na plech vyložený papírem na pečení.
Na plechu šátečky potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do trouby vyhřáté na 190°C. Upečeme dozlatova, cca 15 minut.
Před podáváním pocukrujeme.



Přidáno: 13.3.2011