Citronová babeta
Ingredience
4 vejce, špetka soli, 220 g moučkového cukru, 250 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 100 ml vody, 100 ml oleje, šťáva ze dvou citronů, kůra z jednoho citronu
moučkový cukr na pocukrování
Postup
Žloutky s cukrem ušleháme.
Do pěny zašleháme postupně olej a vodu.
Přidáme citronovou šťávu a kůru, mouku smíchanou s práškem do pečiva a promícháme.
Nakonec zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků a špetky soli.
Těsto rozetřeme do vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy.
Pečeme při 150°C asi hodinu (zkontrolujeme špejlí).
Po upečení babetu vyjmeme z formy a bohatě pocukrujeme.
Přidáno: 24.11.2017