Citronové bábovičky
Ingredience
těsto: 1 bio citron, 2 vejce, 100 ml slunečnicového oleje, 1 sáček vanilkového cukru, 90 g krystalového cukru, špetka soli, 100 ml mléka, 100 g hladké mouky, 2 lžičky prášku do pečiva
poleva: 10 lžic moučkového cukru, 2-3 lžíce citronové šťávy
Postup
Do misky rozklepneme vejce, přidáme olej, oba cukry, citronovou kůru, sůl a elektrickým šlehačem rozšleháme do pěny.
Přidáme mléko a mouku prosátou s práškem do pečiva a krátce všechno dohromady rozšleháme dohladka. Vznikne řídké tekuté těsto.
Vymazané formičky naskládáme na plech, rozdělíme do nich těsto (počítáme s tím, že těsto při pečení nabude) a plech vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme 20 minut do zezlátnutí.
Upečené bábovičky necháme 5-10 minut odpočinout ve formičkách, potom je vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.
Moučkový cukr prosejeme do misky a po troškách vmícháváme citronovou šťávu, dokud nevznikne poleva požadované konzistence. Polevou ozdobíme bábovičky a necháme ji zaschnout.
Přidáno: 19.3.2025