Čokoládový koláč
Ingredience
těsto: 250 g hladké mouky, 125 g studeného másla, 90 g cukru krupice, 1 velké vejce
náplň: 370 g čokolády (70%), 400 ml smetany ke šlehání, 25 g medu, 85 g másla
Postup
Z uvedených surovin zpracujeme rukama těsto a necháme v ledničce asi hodinu odpočinout.
Vychlazené těsto rozválíme a vyložíme jím koláčovou formu (28 cm). Na těsto položíme papír na pečení a vyplníme fazolemi (hrachem, kroupami, ...).
Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 15 minut. Pak odstraníme papír s fazolemi a dopečeme dalších asi 5 minut. Necháme vychladnout.
Čokoládu rozlámeme na kousky. Přidáme máslo a med.
Smetanu zahřejeme až k varu a vařící nalijeme k čokoládě. Rozmícháme dohladka.
Teplou čokoládovou směs nalijeme na upečené těsto a necháme vychladnout. Na několik hodin uložíme do ledničky ke ztuhnutí.
Hotový koláč můžeme před podáváním ozdobit hoblinkami čokolády.
Krájíme nožem ohřátým v horké vodě.













zdroj: sortedfood.com/chocolatetart
Přidáno: 7.11.2015