Čokoládový koláč

Ingredience

těsto: 250 g hladké mouky, 125 g studeného másla, 90 g cukru krupice, 1 velké vejce
náplň: 370 g čokolády (70%), 400 ml smetany ke šlehání, 25 g medu, 85 g másla

Postup

Z uvedených surovin zpracujeme rukama těsto a necháme v ledničce asi hodinu odpočinout.

Vychlazené těsto rozválíme a vyložíme jím koláčovou formu (28 cm). Na těsto položíme papír na pečení a vyplníme fazolemi (hrachem, kroupami, ...).

Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 15 minut. Pak odstraníme papír s fazolemi a dopečeme dalších asi 5 minut. Necháme vychladnout.

Čokoládu rozlámeme na kousky. Přidáme máslo a med.

Smetanu zahřejeme až k varu a vařící nalijeme k čokoládě. Rozmícháme dohladka.

Teplou čokoládovou směs nalijeme na upečené těsto a necháme vychladnout. Na několik hodin uložíme do ledničky ke ztuhnutí.

Hotový koláč můžeme před podáváním ozdobit hoblinkami čokolády.

Krájíme nožem ohřátým v horké vodě.

Čokoládový koláč
Čokoládový koláč
Čokoládový koláč
Čokoládový koláč
Čokoládový koláč
Čokoládový koláč
Čokoládový koláč
Čokoládový koláč
Čokoládový koláč
Čokoládový koláč
Čokoládový koláč
Čokoládový koláč
Čokoládový koláč

zdroj: sortedfood.com/chocolatetart

Přidáno: 7.11.2015