Cuketová povidla

Ingredience

1,5 kg nastrouhané cukety, 3 lžíce medu, 4-5 lžic cukru, 3 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce rumu

Postup

Cukety oloupeme a zbavíme měkkých vnitřků se semínky. Tvrdé části postrouháme.

Dáme do širokého kastrolu, zakapeme 1 lžící citronové šťávy, přidáme cukr a med.

Pomalu přivedeme k varu a za občasného míchání vaříme do zhoustnutí (60-90 minut). Zpočátku není třeba míchat moc často, teprve až se vyvaří puštěná voda, musíme míchat častěji.

Ke konci vaření ochutnáme a podle vlastní chuti doladíme citronovou šťávou.

Odstavíme a vmícháme rum.

Horká povidla plníme do skleniček a postavíme víčkem dolů. Pro delší skladování zavaříme (20 minut při 85°C).

Vhodné jako náplň do různých moučníků.

3 dávky - 10 skleniček (330 ml)

Cuketová povidla
Cuketová povidla
Cuketová povidla
Cuketová povidla
Cuketová povidla

podle časopisu Žena a kuchyně

Přidáno: 22.8.2010