Dia dezert s kokosem
Ingredience
korpus: 3 vejce, špetka soli, 20 g práškového sladidla ze stevie, 60 g dětské krupičky, 150 g najemno nastrouhaných jablek (2 středně velká), 15 g kakaa
dále: 200 g smetany ke šlehání + 0,5 lžičky sladidla, 2 lžíce meruňkové dia-marmelády, hrst jemně strouhaného kokosu, ovoce na ozdobu
Postup
Žloutky se sladidlem ušleháme do pěny.
Vmícháme krupičku smíchanou s kakaem a nastrouhaná jablka. Necháme půl hodiny stát.
Pak ušleháme sníh z bílků a špetky soli. Zlehka vmícháme do těsta a vylejeme ho do formy (23 cm) s vymazaným a vysypaným dnem.
Formu vložíme do trouby vyhřáté na 200°C, ihned ztlumíme na 180°C a pečeme půl hodiny (zkusíme špejlí).
Upečený korpus necháme chvíli odpočinout. Pak objedeme nožem a odstraníme boční část formy a korpus přemístíme na tácek.
Vychladlý potřeme marmeládou, na ni rozetřeme smetanu ušlehanou se sladidlem a posypeme hustě kokosem.
Při podávání dozdobíme kouskem ovoce.
Přidáno: 7.7.2016