Dýňové tartaletky

Ingredience

těsto: 220 g hladké mouky, špetka soli, 125 g másla, 1 vejce, 2 lžíce cukru

náplň: 400 g oloupané dýně, 80 g třtinového cukru, 4 žloutky, 0,5 lžičky skořice, 0,5 lžičky zázvoru, 1 lžíce kukuřičného škrobu, citronová kůra, 2 lžíce zakysané smetany, 1 lžíce rumu

Postup

Na vále zpracujeme hladké těsto. Zabalíme a necháme půl hodiny odpočinout v ledničce.

Dýni pokrájíme na kousky, zalijeme troškou vody a uvaříme doměkka.

Měkkou dýni rozmačkáme vidličkou na kaši. Vmícháme cukr, koření, nastrouhanou citronovou kůru, žloutky, rum, smetanu a škrob.

Těsto rozválíme a vyložíme jím vymazané formičky na tartaletky. Vidličkou propícháme dno a rozdělíme do nich dýňovou hmotu.

Ze zbytku těsta vykrájíme libovolné tvary a položíme na náplň.

Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 20 minut.

Přidáno: 14.11.2016