Gottovy rohlíčky

Ingredience

500 g hladké mouky, 250 g tuku Stella (nebo Omega), 250 ml šlehačky, povidla

Postup

Mouku dáme do mísy. Přidáme nastrouhaný tuk a šlehačku. Promícháme. Až se šlehačka vsákne do mouky, vysypeme všechno na vál a rukama vypracujeme hladké těsto (je dost tuhé). Rozdělíme je na čtyři stejné části, každou vyválíme na kruhovou placku a rádýlkem rozkrájíme na osm výsečí. Každou potřeme povidly a od širší strany smotáme do rohlíčku, který trochu zahneme a položíme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme asi 15 minut při 200°C. Upečené rohlíčky pocukrujeme.

Gottovy rohlíčky

zdroj: Lidové recepty - speciál č. 1

Přidáno: 12.4.2007