Japonský koláč ze tří surovin
Ingredience
120 g mascarpone, 120 g bílé čokolády, 3 vejce
kousek másla na vymazání formy
Postup
Čokoládu ve vodní lázni necháme rozpustit a pak částečně vychladnout.
Formu o průměru 16 cm (měla jsem o něco větší) vymažeme máslem a na dno položíme kruh vystřižený z papíru na pečení.
Z bílků ušleháme pevný sníh.
Čokoládu přilijeme k mascarpone a vařečkou důkladně promícháme. Přidáme žloutky a znovu rozmícháme na hladký krém.
Nakonec vmícháme po částech zlehka sníh z bílků.
Těsto nalijeme do formy, uhladíme do roviny a formu vložíme do plechu s vyšším okrajem. Na plech kolem formy nalijeme horkou vodu a vložíme ho do trouby vyhřáté na 170°C.
Po 15 minutách ztlumíme troubu na 160°C a po dalších 15 minutách ji vypneme. Neotvíráme a koláč v ní necháme ještě dalších 15 minut.
Teprve potom vytáhneme. Po vychladnutí vyjmeme z formy na talíř a lehce poprášíme moučkovým cukrem (není nutné).
zdroj: www.youtube.com/watch?v=dVvPOE-C7AE
Přidáno: 18.3.2016