Japonský koláč ze tří surovin

Ingredience

120 g mascarpone, 120 g bílé čokolády, 3 vejce

kousek másla na vymazání formy

Postup

Čokoládu ve vodní lázni necháme rozpustit a pak částečně vychladnout.

Formu o průměru 16 cm (měla jsem o něco větší) vymažeme máslem a na dno položíme kruh vystřižený z papíru na pečení.

Z bílků ušleháme pevný sníh.

Čokoládu přilijeme k mascarpone a vařečkou důkladně promícháme. Přidáme žloutky a znovu rozmícháme na hladký krém.

Nakonec vmícháme po částech zlehka sníh z bílků.

Těsto nalijeme do formy, uhladíme do roviny a formu vložíme do plechu s vyšším okrajem. Na plech kolem formy nalijeme horkou vodu a vložíme ho do trouby vyhřáté na 170°C.

Po 15 minutách ztlumíme troubu na 160°C a po dalších 15 minutách ji vypneme. Neotvíráme a koláč v ní necháme ještě dalších 15 minut.

Teprve potom vytáhneme. Po vychladnutí vyjmeme z formy na talíř a lehce poprášíme moučkovým cukrem (není nutné).

zdroj: www.youtube.com/watch?v=dVvPOE-C7AE

Přidáno: 18.3.2016