Mrkvový koláč s citronovou polevou

Ingredience

těsto: 1 hrnek polohrubé mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 1 vanilkový cukr, 0,5 hrnku krystalového cukru, jemně nastrouhaná kůra z jednoho citronu, 2 vejce, 100 ml mléka, 100 ml oleje, 1 hrnek jemně nastrouhané mrkve

poleva: 200 g moučkového cukru, 2 lžíce vařící vody, 1-2 lžíce citronové šťávy

Postup

V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, oběma cukry a citronovou kůrou.

Přidáme celá vejce, mléko, olej a promícháme.

Nakonec vmícháme mrkev.

Těsto urovnáme do vymazané a vysypané koláčové formy a vložíme do trouby vyhřáté na 190°C.

Pečeme 30-35 minut (zkusíme špejlí).

Na polevu prosejeme cukr, přidáme vařící vodu a lžíci citronové šťávy. Vymícháme hladkou polevu. Je-li příliš hustá, přidáme trošku citronové šťávy.

Polevu rozetřeme na zcela vychladlý koláč a necháme zaschnout.

Přidáno: 22.4.2020