Paví oko

Ingredience

roláda: 3 vejce, 60 g cukru krupice, 50 g polohrubé mouky
ořechová hmota: 3 vejce, 90 g cukru krupice, 60 g mletých ořechů, 40 g strouhanky, 0,5 prášku do pečiva, 1 vrchovatá lžička kakaového prášku, 1 lžíce rumu
dále: marmeláda, čokoládová poleva

Postup

Nejdříve připravíme roládu: celá vejce s cukrem ušleháme do husté světlé pěny. Zlehka vmícháme mouku a těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Rychle upečeme (200°C, cca 6-7 minut). Horký plát těsta vyklopíme na vál, sloupneme papír, potřeme marmeládou a pevně srolujeme.

Na ořechovou hmotu ušleháme vejce s cukrem do husté světlé pěny. Zlehka vmícháme ořechy smíchané se strouhankou, kakaem a práškem do pečiva. Nakonec vmícháme rum.

Polovinu ořechové hmoty nalijeme do vymazané a vysypané formy na srnčí hřbet. Na těsto položíme roládu, lehce zatlačíme a zalijeme zbytkem těsta. Povrch uhladíme a celé vložíme do trouby vyhřáté na 180-190°C. Pečeme asi 20 minut.

Upečený moučník opatrně vyklopíme z formy a po vychladnutí polijeme polevou, případně můžeme i posypat mletými ořechy.

Paví oko
Paví oko
Paví oko
Paví oko

Přidáno: 25.7.2010