Překládané mušle
Ingredience
250 g měkkého tvarohu, 100 g másla, 250 g polohrubé mouky, 1 sáček prášku do pečiva
na dokončení: krupicový cukr, moučkový cukr
Postup
Tvaroh se změklým máslem utřeme dohladka.
Přidáme mouku smíchanou s práškem. Promícháme, pak vyklopíme na pomoučený vál a rukama důkladně propracujeme těsto. Uložíme je na 30 minut do ledničky.
Odpočinuté těsto rozválíme na pomoučeném vále na tloušťku asi 4 mm a vykrajovátkem vypichujeme kolečka o průměru 8 cm.
Každé kolečko položíme do talíře s krupicovým cukrem a lehce ho do cukru z obou stran přitlačíme. Kolečko přehneme na poloviny, pak na čtvrtiny a znovu obalíme cukrem. Ukládáme na plech s papírem na pečení.
Plech vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme do zezlátnutí (asi 20 minut).
Ještě teplé obalíme v moučkovém cukru.








zdroj: časopis Knihovnička recepty
Přidáno: 4.10.2014