Překládané mušle

Ingredience

250 g měkkého tvarohu, 100 g másla, 250 g polohrubé mouky, 1 sáček prášku do pečiva
na dokončení: krupicový cukr, moučkový cukr

Postup

Tvaroh se změklým máslem utřeme dohladka.

Přidáme mouku smíchanou s práškem. Promícháme, pak vyklopíme na pomoučený vál a rukama důkladně propracujeme těsto. Uložíme je na 30 minut do ledničky.

Odpočinuté těsto rozválíme na pomoučeném vále na tloušťku asi 4 mm a vykrajovátkem vypichujeme kolečka o průměru 8 cm.

Každé kolečko položíme do talíře s krupicovým cukrem a lehce ho do cukru z obou stran přitlačíme. Kolečko přehneme na poloviny, pak na čtvrtiny a znovu obalíme cukrem. Ukládáme na plech s papírem na pečení.

Plech vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme do zezlátnutí (asi 20 minut).

Ještě teplé obalíme v moučkovém cukru.

Překládané mušle
Překládané mušle
Překládané mušle
Překládané mušle
Překládané mušle
Překládané mušle
Překládané mušle
Překládané mušle

zdroj: časopis Knihovnička recepty

Přidáno: 4.10.2014