Skořicové oplatky
Ingredience
250 g másla, 380 g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 4 vejce, 2 lžíce rumu, 2 lžičky skořice, 500 g hladké mouky
Postup
Změklé máslo s cukrem ušleháme do pěny. Po jednom zašleháme celá vejce (nesmí být studená z ledničky).
Do máslovo vaječné pěny vešleháme rum a pak zapracujeme mouku smíchanou se skořicí. Vznikne husté lepivé těsto.
Těsto po částech vkládáme do cukrářského pytlíku (nebo igelitového sáčku s odstřiženým rohem) a na rozpálený oplatkovač postupně vytlačujeme malé hromádky. Zavřeme a pečeme 2-3 minuty.
Oplatky jsou po vytažení z formy měkké, necháme je tedy vychladnout na rovné podložce.




Přidáno: 6.4.2014