Voňaví zajíčci
Ingredience
300 ml mléka, 560 g hladké mouky, 1 vejce, 80 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 100 g změklého másla (použila jsem heru), 1 prášek do pečiva, 2 lžíce mletých ořechů, 1 lžička skořice, 1 vejce na potření
Postup
Do mísy prosijeme mouku s práškem do pečiva a moučkový cukr. Přidáme všechno ostatní a vařečkou smícháme. Až se hmota spojí, vyklopíme na pomoučený vál a rukama vypracujeme hladké nelepivé těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme 20 minut odpočinout. Pak ukrajujeme kousky, z tenkého válečku smotáme spirálu jako tělíčko zajíce, malý oválek do poloviny rozřízneme - hlava s ušima (viz foto), z malé kuličky uděláme ocásek. Na plechu vyloženém papírem na pečení potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme asi 10 minut při 200°C. Hotovým zajíčkům vyrobíme oči zapíchnutím hřebíčku a pocukrujeme je.




zdroj: slovenský časopis Dobré jedlo
Přidáno: 23.3.2008