Lahůdkové perníčky
Ingredience
500 g polohrubé mouky, 250 g moučkového cukru, 3 vejce, 3 lžíce medu, 1 prášek do pečiva, 1 lžička skořice, strouhaná citronová a pomerančová kůra, mleté koření (anýz, badyán, hřebíček, nové koření)
Postup
Do mouky postupně přidáváme všechny přísady (med by měl být vlažný). Zaděláme těsto, které necháme asi 1 hodinu odpočinout v chladu. Pak vyválíme plát, vykrájíme tvary a upečeme. Ještě horké potřeme rozšlehaným vejcem.
Těsto je trochu řidší, takže vykrájené tvary se musí přenášet na plech opatrně pomocí nože. Perníčky jsou měkké hned po upečení (už jsou upečené čtvrtý den - pořád měkké) a jsou opravdu velmi chutné. Na tuk jsem nezapoměla, opravdu tam žádný nepatří.
zdroj: Alena Drncová - Perníčky, dorty, zákusky
Přidáno: 1.5.2007