Vitrážové perníčky
Ingredience
400 g hladké mouky, 170 g moučkového cukru, 50 g másla, 1 velké vejce (nebo 2 malá), 1 lžíce rumu, 3 lžíce medu, 1 lžíce sody, 1 lžíce perníkového koření, 1 lžíce kakaového prášku, 2 balíčky bonbonů Bon-pari
Postup
Z uvedených surovin zpracujeme na vále těsto. Necháme je hodinu odpočinout. Rozválíme na tloušťku půl centimetru a vykrajujeme libovolné tvary. Přeneseme je na plech vyložený papírem na pečení a do každého kousku vykrojíme ještě jeden menší tvar.
Bonbony rozdrtíme (v hmoždíři nebo kladívkem) a do každého otvoru v perníčku nasypeme opatrně hromádku bonbonové drti. Pečeme v troubě vyhřáté na 190°C asi 6-10 minut (podle velikosti). Vychladlé perníčky libovolně ozdobíme bílkovou polevou.
Přidáno: 17.11.2009