Falešný humrový salát

Ingredience

600 g rybího filé, 3 mrkve, půlka menšího celeru, 2 cibule, 2 lžíce octa, sůl, 3 bobkové listy, 6 kuliček nového koření, mletý pepř, 1 lžíce cukru, 3-4 sterilované okurky, šťáva z půlky citronu, 250 ml majonézy nebo bílého jogurtu (případně půl na půl)

Postup

Zeleninu očistíme. Mrkev podélně rozčtvrtíme, celer pokrájíme na 4-5 kousků. Dáme do hrnce. Přidáme oloupanou na půlky rozkrojenou jednu cibuli, kostky filé, nové koření, bobkový list, ocet a osolíme. Zalijeme vodou (nemusí být všechno ponořené) a vaříme do změknutí zeleniny (asi 20 minut). Scedíme a necháme vychladnout. Uvařené filé rozdrobíme do misky. Mrkev a celer vidličkou rozmačkáme a přidáme k rybě. Okurky a druhou cibuli najemno nasekáme a přimícháme. Opepříme, osladíme, podle chuti dosolíme, polijeme citronovou šťávou, promícháme a necháme aspoň hodinu uležet. Pak vmícháme majonézu nebo jogurt. Podáváme s pečivem, nejlépe celozrnným. Je dobrý hned, ale druhý den je ještě lepší.

Falešný humrový salát
Falešný humrový salát

Přidáno: 23.1.2009