Hanácký salát

Ingredience

1 hlávka červeného zelí (cca 1 kg), 250 g nakládaných okurek, 250 ml zakysané smetany, 100 g cibule, sůl, ocet, cukr

Postup

Zelí nakrouháme na tenké nudličky a spaříme v hrnci s horkou vodou. Potom scedíme a zakapeme dvěma lžícemi octa. Podle chuti přidáme sůl a cukr.

Cibuli nakrájíme na kostičky, okurky na nudličky. Promícháme je se zelím a necháme zeleninovou směs vychladnout.

Nakonec přimícháme zakysanou smetanu a salát uložíme do chladna.

Pár hodin ho necháme odležet a pak podáváme s pečivem.

Hanácký salát
Hanácký salát

Tento i další zajímavé recepty najdete v knize Petry Pospěchové Regionální kuchařka.

Přidáno: 15.11.2013