Hlívový salát se šmakounem

Ingredience

500 g hlívy ústřičné, 1 cibule, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 100 g šmakouna, 1 lžíce olivového oleje, 1-2 lžíce jablečného octa, sůl, mletý pepř

Postup

Z hlívy odkrojíme tvrdé stopky a uvaříme ji v osolené vodě doměkka (asi 10 minut). Propláchneme studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme na menší kousky.
Očištěné papriky a cibuli nakrájíme na jemné proužky, šmakoun na kostičky. Všechno promícháme s hlívou.
Pokropíme olejem, octem, osolíme, opepříme, důkladně promícháme a necháme uležet v chladu.
Podáváme s krajíčkem celozrnného chleba.

Hlívový salát se šmakounem
Hlívový salát se šmakounem

Přidáno: 10.10.2008