Kedlubnomrkvový salát s kuřecím masem
Ingredience
2 mladé kedlubny, 1 větší mrkev, 200-250 g kuřecích prsou nebo stehen, koriandr, pražené arašídy nebo sezam
zálivka: šťáva z 1 citronu, 2/3 lžíce cukru, 1/2 lžičky pepře, 1 lžíce rybí omáčky (1 lžička soli), 2 prolisované stroužky česneku, 1 chilli paprička (nemusí být)
Postup
V osolené vodě uvaříme kuřecí maso doměkka (15-20 minut).
Kedlubny a mrkev nakrájíme na tenké nudličky, lehce osolíme, pomačkáme a necháme chvíli stát, než zelenina pustí vodu. Pak zeleninu omyjeme a přebytečnou vodu z ní vymačkáme.
Zeleninu vložíme do mísy, přidáme k ní maso natrhané na tenké nudličky a promícháme.
Zálivku připravíme smícháním všech surovin a vmícháme do salátu. Chvíli necháme vsáknout.
Nakonec přimícháme koriandr.
Na talíři posypeme salát drcenými arašídy nebo sezamem.
zdroj: kniha Vietnamská kuchyně (Viet Anh Doan)
Přidáno: 2.9.2017