Kedlubnomrkvový salát s kuřecím masem

Ingredience

2 mladé kedlubny, 1 větší mrkev, 200-250 g kuřecích prsou nebo stehen, koriandr, pražené arašídy nebo sezam

zálivka: šťáva z 1 citronu, 2/3 lžíce cukru, 1/2 lžičky pepře, 1 lžíce rybí omáčky (1 lžička soli), 2 prolisované stroužky česneku, 1 chilli paprička (nemusí být)

Postup

V osolené vodě uvaříme kuřecí maso doměkka (15-20 minut).

Kedlubny a mrkev nakrájíme na tenké nudličky, lehce osolíme, pomačkáme a necháme chvíli stát, než zelenina pustí vodu. Pak zeleninu omyjeme a přebytečnou vodu z ní vymačkáme.

Zeleninu vložíme do mísy, přidáme k ní maso natrhané na tenké nudličky a promícháme.

Zálivku připravíme smícháním všech surovin a vmícháme do salátu. Chvíli necháme vsáknout.

Nakonec přimícháme koriandr.

Na talíři posypeme salát drcenými arašídy nebo sezamem.

zdroj: kniha Vietnamská kuchyně (Viet Anh Doan)

Přidáno: 2.9.2017