Ruský salát

Ingredience

2-3 brambory, 1 mrkev, hrst mraženého hrášku, 1-2 vejce natvrdo, 220 g majonézy (část možno nahradit bílým jogurtem), 1 plechovka tuňáka v olivovém oleji (185 g), 12-15 zelených oliv, 2 lžíce jemně nakrájené petrželové natě, citronová šťáva, sůl

Postup

Brambory oloupeme, mrkev očistíme a společně uvaříme doměkka. Hrášek nasypeme do vařící vody, necháme 2-3 minuty povařit, pak propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

Uvařené vychladlé brambory nakrájíme na kostičky, mrkev, vejce a olivy nadrobno.

Všechno dáme do mísy, přidáme rozdrobeného tuňáka, petrželku, majonézu (jogurt) a promícháme.

Dochutíme solí a citronovou šťávou.

Podáváme s čerstvým pečivem.

Ruský salát
Ruský salát
Ruský salát

zdroj: Zuzana Renčová

Přidáno: 15.3.2013