Ruský salát
Ingredience
2-3 brambory, 1 mrkev, hrst mraženého hrášku, 1-2 vejce natvrdo, 220 g majonézy (část možno nahradit bílým jogurtem), 1 plechovka tuňáka v olivovém oleji (185 g), 12-15 zelených oliv, 2 lžíce jemně nakrájené petrželové natě, citronová šťáva, sůl
Postup
Brambory oloupeme, mrkev očistíme a společně uvaříme doměkka. Hrášek nasypeme do vařící vody, necháme 2-3 minuty povařit, pak propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
Uvařené vychladlé brambory nakrájíme na kostičky, mrkev, vejce a olivy nadrobno.
Všechno dáme do mísy, přidáme rozdrobeného tuňáka, petrželku, majonézu (jogurt) a promícháme.
Dochutíme solí a citronovou šťávou.
Podáváme s čerstvým pečivem.
zdroj: Zuzana Renčová
Přidáno: 15.3.2013