Rybí salát (jako humrový)

Ingredience

500 g filé z tresky, 150 g krabích tyčinek, 1 středně velký celer (cca 250 g), sůl, čerstvě mletý pepř, muškátový oříšek, 2 lžíce citronové šťávy, 200 ml majonézy, 3 bobkové listy, po 10 kuličkách pepře a nového koření

Postup

Do hrnce dáme vodu, osolíme, přidáme kuličky koření a bobkové listy. Přivedeme k varu.

Do vařící vody vložíme očištěný celer rozkrojený na 3-4 kusy a rybu. Povaříme do změknutí celeru asi 15 minut. Pak scedíme.

Vychladlé filé rozebereme rukama na kousky, celer najemno nastrouháme, krabí tyčinky nakrájíme na drobné kousky.

Osolíme, opepříme, omuškátujeme, okyselíme a všechno promícháme.

Nakonec vmícháme majonézu a dáme uležet do ledničky.

Podáváme s opečenými krajíčky toustového chleba.

Přidáno: 26.8.2016