Rybí salát s paprikou
Ingredience
500 g rybích filet, 1 větší cibule, 1 sklenička sterilované červené papriky krájené (280 g), 1 malá plechovka sterilovaného hrášku, 3-4 sterilované okurky, 3-4 lžíce bílého jogurtu, 1 lžíce hořčice, sůl, mletý pepř, šťáva z půl citronu, 6 kuliček nového koření, 3 bobkové listy
Postup
Vodu osolíme, přidáme nové koření a bobkové listy a přivedeme k varu. Do vařící vložíme ryby a uvaříme doměkka (cca 10 minut).
Papriku a hrášek scedíme a necháme okapat, okurky nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli pokrájíme nadrobno a spaříme ji vývarem z ryb. Uvařené ryby rozdrobíme do misky a necháme vychladnout.
Zatím smícháme jogurt s hořčicí, citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
K vychladlou rybu smícháme s okapanoou cibulí a ostatní zeleninou. Nakonec vmícháme ochucený jogurt. Dochutíme solí a pepřem, případně 2-3 lžícemi láku z okurek.
Podáváme s nasucho opečenými plátky toustového chleba.
Přidáno: 30.5.2009