Segedínský salát

Ingredience

300 g sterilovaného zelí, 300 g měkkého salámu, 140 g kyselých okurek, 50 g sterilované papriky, 1 cibule, 100 g slaniny (nebo uzeného bůčku), 1 lžička mleté papriky, 200 g majonézy, 1 lžička cukru, sůl

Postup

Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. K ještě horké přimícháme sušenou papriku a necháme vychladnout.

Zelí necháme okapat a překrájíme na menší kousky. Salám, cibuli a papriky nakrájíme na nudličky, okurky na plátky.

Pak všechno důkladně promícháme v míse s majonézou a podle chuti doladíme cukrem a solí.

Podáváme s pečivem.

Segedínský salát
Segedínský salát

zdroj: Pekárnománie

Přidáno: 28.2.2015